ua en ru

Беліз розслідує відмивання грошей Януковичем і американським політтехнологом, - Bloomberg

Беліз розслідує відмивання грошей Януковичем і американським політтехнологом, - Bloomberg Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Пол Манафорт отримав через офшор 750 тис. доларів

Влада Белізу почали розслідування щодо відмивання коштів екс-президентом України Віктором Януковичем і американським політтехнологом Полом Манафортом через Киргизстан. Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно публікації видання, увагу влади Белізу привернув платіж Віктора Януковича на адресу Манафорта 750 тис. доларів, які були перераховані з рахунку в Киргизії.

Раніше, нагадує Bloomberg, народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що здійснення цього перекладу використовувалася компанія Neocom Systems Limited, зареєстрована на Белізі. Кошти з Киргизії надійшли на рахунки цієї компанії, яка здійснювала транзит їх на рахунки компанії "Девіс Манафорт", що належить Полу Манафорту.

Крім того, видання взяв коментар у Даг Сінгха (Doug Singh - УП), який очолює компанію International Corporate Services (ICS), що зареєструвала у 2007 році Neocom. Бізнесмен підтвердив, що вже отримав численні запити від Департаменту фінансових розслідувань Белізу на цю тему.

Влада Белізу отказываеются від коментарів. Директор Neocom Євген Касеев був недоступний для коментарів. Представник Манафорта заявив, що йому нічого не відомо про таке переведення.

Нагадаємо, згідно з даними розслідування, проведеного нардепом Лещенком, платежі "чорної бухгалтерії" ПР проходили через офшори з Киргизстану.