ua en ru

Бельгійський суд ухвалить рішення про екстрадицію Пучдемона 14 грудня

Бельгійський суд ухвалить рішення про екстрадицію Пучдемона 14 грудня Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Бельгійські прокурори повторили свою вимогу про видачу колишніх каталонських чиновників

Бельгійський суд 14 грудня прийме рішення, чи задовольняти запит Іспанії про екстрадицію екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона і його соратників. Про це заявили їхні адвокати в понеділок, 4 грудня, передає Politico.

Бельгійські прокурори в понеділок повторили свою вимогу про видачу п'ятьох колишніх каталонських чиновників. Однак юристи каталонців заявили, що передбачувані злочини "не підлягають покаранню" відповідно до законодавства Бельгії. Вони вважають, що права людини по відношенню до каталонців будуть порушені, якщо вони повернуться назад до Іспанії.

Пучдемон і четверо його міністрів покинули Іспанію після того, як регіональний уряд було звільнено за односторонню заяву про незалежність Каталонії після референдуму про відділення регіону. Іспанія видала ордер на їхній арешт за звинуваченням у бунті і сепаратизмі.

Нагадаємо, 4 грудня в Іспанії Верховний суд звільнив під заставу шістьох екс-міністрів Каталонії, залишивши під вартою ще двох політиків.