ua en ru

В Іспанії суд звільнив під заставу шістьох екс-міністрів Каталонії

В Іспанії суд звільнив під заставу шістьох екс-міністрів Каталонії Фото: Каталонія (wikimedia.org Ivan McClellan)

Крім того, екс-віце-президент Женералитата Каталонії залишений під вартою

В Іспанії Верховний суд звільнив під заставу шістьох екс-міністрів Каталонії, залишивши під вартою ще двох політиків. Про це повідомляє El Pais.

"Верховний суд Іспанії вирішив випустити шість каталонських політиків з досудового утримання під вартою, але зберегти двох, які найбільше відзначилися - за ґратами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, екс-заступник прем'єр-міністра Уриола Жункерас з каталонських республіканських лівих і його колишній міністр внутрішніх справ Хоакім Форн залишаться в ув'язненні, оскільки суддя вважає, що існує ризик того, що обидва повернуться до скоєння злочинів, якщо їх випустять.

Наголошується, що шестеро інших екс-міністрів суд вирішив звільнити під заставу в 100 тис. євро для кожного. Їх зобов'язали щотижня з'являтися у Верховний суд і заборонили виїжджати з країни.

Це рішення вплине на каталонську виборчу кампанію, яка офіційно стартує сьогодні ввечері опівночі. 7 із заарештованих політиків є кандидатами від сепаратистських партій на виборах 21 грудня, а в п'ятницю вони запевнили, що відтепер будуть переслідувати свої політцілі в рамках закону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон і ще чотири політика будуть перебувати у Бельгії до виборів в своїй рідній провінції, які відбудуться 21 грудня.