ua en ru

Бельгійська поліція скасувала стеження за учасниками терактів в Парижі через нестачу коштів

Бельгійська поліція скасувала стеження за учасниками терактів в Парижі через нестачу коштів Фото: поліція Бельгії залишила без уваги радикальні настрої братів Абдесламов

Поліція Бельгія знала про радикальних настроях Абдесламов і їх намір поїхати до Сирії

Поліція Бельгії припинила стеження за братами Абдесламами, один з яких згодом став організатором терактів в Парижі у листопаді 2015 року, через брак персоналу, засобів і обладнання. Про це повідомляє бельгійська газета Le Soir, передає Agence France-Presse.

Видання опублікувало звіт внутрішнього контрольного органу поліції Бельгії, який був представлений парламентському комітету країни, якому доручено розслідування недоліки бельгійськими властями напередодні нападу в листопаді в Парижі.

Як пише Le Soir, в антитерористичний підрозділ на початку 2015 року був поданий рапорт поліцейським інспектором зони Брюссель-Захід, який повідомляв, що брати Абдесламы мали намір виїхати в Сирію. Братів допитали, але без будь-яких результатів.


Прокуратура, яка дізналася цю інформацію, попросила підрозділ федеральної поліції простежити телефонні переговори та електронне листування братів Абдесламов. Однак перевірка нічим не закінчилася з причини нестачі коштів для необхідної роботи.

Незважаючи на те, що було проведено нараду про можливості передачі справи в інший підрозділ, 21 квітня 2015 року його остаточно поклали на полицю, так як ніде не вистачало особового складу.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що співробітники спецслужб Франції знали про підготовці терактів, які відбулися 13 листопада 2015 року, за 141 день до атаки.