ua en ru

Бельгія підтримує безвізовий режим між Україною та ЄС

Бельгія підтримує безвізовий режим між Україною та ЄС Фото: віце-прем'єр-міністр Бельгії Дідьє Рейндерс

Климпуш-Цинцадзе зустрілася з віце-прем'єром Бельгії Дідьє Рейндерсом

Бельгія готова підтримати надання Україні безвізового режиму з Європейським союзом. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, під час робочого візиту до Брюсселя віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з віце-прем'єр-міністром, міністром закордонних та європейських справ Королівства Бельгія Дідьє Рейндерсом.

"Пан Рейндерс підтвердив, що Україна виконала абсолютно всі зобов'язання плану дій візової лібералізації, і Бельгія готова підтримати позитивне рішення щодо України. Це станеться, щойно в триалозі між європейськими інституціями буде вирішено питання механізму можливого призупинення дії безвізового режиму для третіх країн", - зазначається в повідомленні.

Крім того, сторони відзначили активізацію політичного діалогу між Україною та Бельгією, у тому числі його парламентського виміру, взаємовигідну співпрацю двох країн у рамках міжнародних організацій, відновлення позитивної динаміки торговельно-економічних відносин, а також значний потенціал двостороннього співробітництва у сфері культури.

Нагадаємо, європейські інституції на цьому тижні не погодять механізм припинення дії безвізового режиму, без якого блокується скасування віз для України.