ua en ru

Безвізовий режим: ЄС не погодить механізм зупинення на цьому тижні

Безвізовий режим: ЄС не погодить механізм зупинення на цьому тижні Фото: Безвізовий режим з ЄС

Безвізовий режим блокується відсутністю відповідного механізму

Європейські інституції цього тижня не узгодять механізм призупинення дії безвізового режиму, без якого блокується скасування віз для України. Про це в Twitter повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"На даний момент, здається, цього тижня будуть тільки технічні переговори між Європарламентом та Радою ЄС, рішення для Грузії, України і Косово прийнято не буде", - повідомив Йозвяк.

Відзначимо, що мова йде про необхідність узгодити механізм призупинення дії безвізового режиму з боку ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС не затвердить безвізовий режим з Україною до прийняття механізму його призупинення.

"Дипломати ЄС обговорили сьогодні візову лібералізацію для України. ЄС не затвердить безвізовий режим з Україною до прийняття механізму його припинення", -написав журналіст.

У той же час, раніше президент України Петро Порошенко заявив про впевненість у надання Євросоюзом Україні безвізового режиму.

"Безвізовий режим буде наданий Євросоюзом, тому що Україна ще в лютому виконала всі 144 критерію і, на сьогоднішній день, це зобов'язання - справа честі Євросоюзу", - підкреслив Порошенко.