ua en ru

Бельгія відпустила 5 з 7 затриманих за підозрою у зв'язку з терактами в Парижі

Бельгія відпустила 5 з 7 затриманих за підозрою у зв'язку з терактами в Парижі Фото: теракти у Франції

Серед них і брат терориста-смертника, який підірвав себе у французькій столиці

Бельгія відпустила 5 з 7 затриманих за підозрою в причетності до скоєння терактів у Парижі 13 листопада, передає Bfmtv з посиланням на прокуратуру Бельгії.

Наголошується, що 5 з 7 підозрюваних, які раніше були заарештовані в Бельгії, були звільнені, в їх числі брат одного з терористів-смертників.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

У Франції вже впізнали п'ятьох терористів-смертників з семи (справжність паспорта п'ятого бойовика ще точно не встановлена).

Раніше у Бельгії поліція затримала 7 осіб, які можуть бути причетні до скоєння терактів. Серед них був і брат терориста Брахіма Абдеслама, який підірвав себе в театрі Bataclan. Інший його брат Салах Абдеслам орендував автомобіль, виявлений на місці події. Зараз він знаходиться в розшуку.

Поліція Франції в ніч з 15 на 16 листопада розпочала рейд по виявленню потенційних терористів і осіб, які можуть бути причетні до терактів у Парижі. В ході рейду було заарештовано 23 особи.