ua en ru

У Бельгії дозволили вакцинувати від 19 дітей від 5 до 11 років

У Бельгії дозволили вакцинувати від 19 дітей від 5 до 11 років Фото: Бельгія дозволила вакцинацію дітей у віці від 5 до 11 років (Getty Images)

Влада Бельгії дозволила прищеплювати від коронавірусу дітей від 5 до 11 років вакциною Pfizer. Це відбуватиметься на добровільній основі зі згоди батьків або опікунів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Soir.

Як зазначає видання, міжурядова комісія з охорони здоров'я (CIM) прийняла рішення дозволити вакцинацію дітей у віці від 5 до 11 років. Щеплення робитимуть дитячим варіантом препарату Pfizer/BioNTech. Дві дози планується вводити з інтервалом 21 день.

В офісі федерального міністра охорони здоров'я Бельгії виданню уточнили, що вакцинація дітей 5-11 років від коронавірусу буде проходити на добровільній основі за згодою батьків або опікунів.

Міністр охорони здоров'я країни Кріст Морреале уточнила, що при вакцинації пріоритет буде віддавати дітям з підвищеним ризиком після консультації з терапевтом або педіатром, які виявлять супутні захворювання. Запрошення на щеплення будуть розіслані в кінці грудня, додала глава відомства.