ua en ru

"Бєлавіа" повідомила, що її літак повернули до Києва, погрожуючи винищувачами

"Бєлавіа" повідомила, що її літак повернули до Києва, погрожуючи винищувачами Фото: літак білоруської авіакомпанії повернули в аеропорт "Жуляни"

Українські правоохоронці зняли з борту лайнера білоруської авіакомпанії одного з пасажирів

Літак білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс з Києва до Мінська, в п'ятницю, 21 жовтня, повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) з загрозою підняти в повітря винищувачі. Про це повідомила прес-служба авіакомпанії.

Після посадки з борту лайнера правоохоронні органи України зняли одного з пасажирів, громадянина Вірменії.

"О 15:36 за 50 кілометрів до входу в повітряний простір Республіки Білорусь командиру повітряного судна надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру "Київ", що входить в державне підприємство обслуговування повітряного руху "Украерорух", про негайне повернення в аеропорт вильоту без пояснення будь-яких причин", - йдеться в повідомленні "Бєлавіа"

В авіакомпанії стверджують, що українська сторона обіцяла підняти в повітря винищувачі в разі невиконання команди.

"Після дозаправки в 16:37 рейс В2-840 вилетів в Мінськ і благополучно приземлився в Національному аеропорту "Мінськ" у 17:33 за місцевим часом", - повідомили в авіакомпанії.

За інформацією білоруської авіакомпанії, правоохоронні органи України через деякий час відпустили знятого з рейсу пасажири і він вилетів у Мінськ рейсом о 19:00.

"Бєлавіа" має намір вимагати від ДП "Украерорух" відшкодування витрат, пов'язаних з поверненням літака.

Нагадаємо, 19 жовтня в літак А320, який виконував рейс з Мюнхена до Москви, вдарила блискавка і наскрізь пропалила носову частину.