ua en ru

У Білорусі порушили справу за створення незаконного збройного формування

У Білорусі порушили справу за створення незаконного збройного формування Фото: КДБ Білорусі

У справі про створення НЗФ звинувачують 20 осіб

У Білорусі вперше порушено кримінальну справу за фактом створення незаконного збройного формування, обвинуваченими по ньому проходять 20 осіб. Про це пише білоруська газета "СБ. Білорусь сьогодні".

"Звинувачення за статтею 287 "Створення незаконного збройного формування" Кримінального кодексу РБ пред'явлено 20 осіб із загального числа фігурантів справи про підготовку до масових заворушень", - повідомляє газета.

Все по справі про підготовку до масових заворушень проходять 35 осіб, з них 17 пред'явлено звинувачення, вони арештовані. Ще 18 людей перебувають у статусі підозрюваних, четверо підозрюваних затримані.

У Комітеті державної безпеки (КДБ) Білорусі підтвердили факт порушення кримінальної справи про створення в країні незаконного збройного формування.

"Інформація, розміщена в газеті "СБ. Білорусь сьогодні", повністю відповідає дійсності", - заявив офіційний представник КДБ Дмитро Побяржин.

відповідно До КК Білорусі, за створення незаконного збройного формування передбачається обмеження волі на термін до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, Україна екстрадувала в Білорусь розшукуваного Інтерполом злочинця, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон.