ua en ru

У Білорусі стартували вибори Президента

У Білорусі стартували вибори Президента Фото: у Білорусі стартували вибори Президента

У списки для голосування включено більше 6,9 млн виборців

Сьогодні, 11 жовтня 2015 року, стартували президентські вибори в Білорусі. У списки для голосування включено більше 6,9 млн виборців, у тому числі за межами Білорусі - понад 5,7 тис. осіб, повідомляє "Белта".

Як наголошується, свій голос на користь того чи іншого кандидата на президентських виборах у Білорусі білоруси можуть віддати з 8:00 до 20:00.

"Кандидатами в Президенти у нинішній виборчій кампанії зареєстровані четверо: Сергій Гайдукевич, Тетяна Короткевич, Олександр Лукашенко і Микола Улаховіч. Їхні прізвища в алфавітному порядку вказані в бюлетені для голосування, який отримують громадяни, прийшовши на дільницю", - йдеться в повідомленні.

Що стосується підсумків президентських виборів у Білорусі, повідомляється, що їх не пізніше ніж через 10 діб після закінчення голосування встановлює Центральна виборча комісія (ЦВК).

"Вважається, що вибори Президента Білорусі відбулися, якщо в голосуванні взяло участь більше половини громадян країни, включених до списку виборців. Глава держави вважається обраним, якщо за нього проголосувало більше половини громадян Білорусі, які взяли участь у голосуванні", - відзначає ЗМІ.

Як повідомляється, інформацію про підсумки президентських виборів у Білорусі ЦВК передає засобам масової інформації для опублікування не пізніше ніж через три дні з моменту підписання протоколу про підсумки виборів.

Нагадаємо, на президентських виборах у Білорусі достроково проголосували вже 36% виборців.