ua en ru

У Білорусі почалося дострокове голосування

У Білорусі почалося дострокове голосування

Президентські вибори в Білорусі призначені на 11 жовтня

На виборчих дільницях Білорусі стартував етап дострокового голосування за кандидатів у Президенти країни. Про це пише ВВС.

Так, скористатися достроковим голосуванням пропонується громадянам, які в основний день виборів, 11 жовтня, з якихось причин не зможуть взяти участь у волевиявленні.

Дострокове голосування не проводиться на виборчих дільницях, організованих у санаторіях і лікарнях, - там списки виборців будуть складені напередодні дня виборів.

На думку критиків, дострокове голосування використовується владою для примусу до волевиявлення залежних категорій громадян (військовослужбовці, студенти тощо) і забезпечує підсумковий відсоток явки на виборчі дільниці.

Зазначимо, що Президентські вибори в Білорусі призначені на 11 жовтня 2015 року. ЦВК зареєструвала чотирьох кандидатів на пост Президента Білорусі.

Крім чинного глави держави Олександра Лукашенка, висунуті кандидатами в Президенти лідер ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, козачий отаман Микола Улахович і активістка демократичної кампанії "Говори правду" Тетяна Короткевич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Олександр Лукашенко здав документи про реєстрацію кандидатом у президенти Білорусі на п'ятий термін.