ua en ru

Білорусь висловила протест Україні через примусове повернення літака до Києва

Білорусь висловила протест Україні через примусове повернення літака до Києва Фоп: Білорусь висловила протест Україні через примусове повернення літака

Білоруська сторона очікує офіційних вибачень від Києва і вимагає відшкодування усіх фінансових витрат

Міністерство закордонних справ Білорусі висловило протест у зв'язку з поверненням літака авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс з Києва до Мінська, в аеропорт "Жуляни". Про це повідомляє прес-служба Мзс Білорусі.

"В ході зустрічі в МЗС керівнику української дипмісії була вручена нота, в якій білоруська сторона заявила протест у зв'язку з діями компетентних органів України щодо примусового повернення білоруського повітряного судна авіакомпанії "Бєлавіа»" що здійснював 21 жовтня 2016 р. регулярний рейс В2 840 за маршрутом "Київ-Мінськ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що білоруська сторона очікує офіційних вибачень і вимагає відшкодування усіх фінансових витрат і витрат, викликаних діями української сторони.

МЗС Білорусі також доручив Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Білорусь в Україні Ігорю Соколу вручити аналогічну ноту протесту в МЗС України.

Нагадаємо, літак білоруської авіакомпанії "Бєлавіа", що виконував рейс з Києва до Мінська, в п'ятницю, 21 жовтня, повернули в аеропорт "Жуляни" (Київ) з загрозою підняти в повітря винищувачі.

Після посадки з борту лайнера правоохоронні органи України зняли одного з пасажирів, громадянина Вірменії.