ua en ru

Білорусь вводить п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн

Білорусь вводить п'ятиденний безвізовий режим для громадян 80 країн Фото: Олександр Лукашенко

Варто відзначити, що указ поширюється на громадян ЄС і США

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, згідно з яким вводиться дозвіл на 5-денний безвізовий режим для громадян 80 країн. Про це повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через пункт пропуску через державний кордон національний аеропорт Мінськ для громадян 80 держав", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи всі країни ЄС, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші країни.

"Документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, які мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорти до уваги прийматися не будуть", - йдеться в повідомленні.

Указ набуде чинності через місяць після офіційного опублікування.

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає головною подією 2016 року той факт, що різні потрясіння і нещастя минули його країну стороною.