ua en ru

Білорусь проводить масштабні навчання ракетних військ на кордоні з Україною

Білорусь проводить масштабні навчання ракетних військ на кордоні з Україною Фото: білоруські військові

У навчаннях задіяні до 270 одиниць техніки та понад 800 осіб

Білорусь проводить масштабні військові навчання з ракетними військами і артилерією збройних сил на кордоні з Україною. Про це повідомляє Міністерства оборони Білорусь.

"З 3 по 5 лютого на території кількох районів Гомельської та Брестської областей під керівництвом начальника ракетних військ і артилерії збройних сил - начальника управління ракетних військ і артилерії Генерального штабу збройних сил проводиться командно-штабне навчання з ракетними військами і артилерією збройних сил", - йдеться в повідомленні відомства

У Міноборони Білорусі повідомили, що особливістю майбутніх навчань є значний просторовий розмах їх проведення, а також спільне застосування різнорідних сил і засобів в єдиному задумі. До участі залучаються військові частини і підрозділи комплексів тактичних ракет "Точка-У", реактивних систем залпового вогню «Смерч», "Ураган" і "Белград", артилерійські дивізіони, озброєні далекобійними гарматами МСТА-Б. Всього в навчаннях буде задіяно до 270 одиниць техніки та понад 800 осіб.

Нагадаємо, 1 лютого у місті Люблін (Польща) почалися вчення "Brave Band" з участю збірної військової бригади військовослужбовців Литви, Польщі та України.