ua en ru

Білорусь прокоментувала відмову голосувати за резолюцію по Криму в ООН

Білорусь прокоментувала відмову голосувати за резолюцію по Криму в ООН Фото: Білорусь (flickr.com/Фото Москви)

Білорусь "завжди" голосує проти будь-яких резолюцій по окремих країнах

Білорусь голосувала проти запропонованої Україною оновленої резолюції про ситуацію з правами людини в анексованому Росією Криму, бо "завжди" голосують проти будь-яких резолюцій по окремим країнам. Про це заявили в МЗС Білорусі, передає "Радіо Свобода".

"Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі. Більше того, ми вважаємо, що Генеральна асамблея ООН - не місце для обговорення і прийняття таких документів по окремим країнам", - заявив прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Шупляк.

За його словами, голосування Білорусі проти таких резолюцій не є свідченням бездушшя Мінська до неспокою ініціаторів.

"Наше голосування проти цього інструменту - спроба привернути увагу не тільки до його неефективності, але до його руйнівності. Без наполегливого пошуку шляхів і можливостей для зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення наявних проблем не знайти", - заявив Шупляк.

Генеральна асамблея ООН в Нью-Йорку прийняла нову резолюцію щодо ситуації з дотриманням прав людини в анексованому Росією Криму 19 грудня.

Нагадаємо, керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що нова резолюція по Криму - додатковий правовий документ про те, що Російська Федерація продовжує порушувати права людини на анексованому півострові.