ua en ru

Білорусь надала Ірині Геращенко дозвіл на в'їзд до 25 травня

Білорусь надала Ірині Геращенко дозвіл на в'їзд до 25 травня Фото: Ірина Геращенко

Геращенко заявила, що заборона на в'їзд до Білорусі є порушенням мінських угод

Білорусь надала першому віце-спікеру, уповноваженій президента з врегулювання конфлікту на сході України Ірині Геращенко дозвіл на в'їзд до 25 травня 2016 року. Про це Геращенко написала на своїй сторінці у Facebook.

"Так, мені дійсно офіційно заборонено в'їзд Білорусі. ФСБ не спить... Заборона на в'ізд першому віце-спікеру ВР, учаснику переговорів - це грубе порушення пункту 12 мінських угод, що гарантує безпеку переговорникам. Це свідома нівеляція мінського майданчика", - написала вона.


Як повідомила Геращенко, рішення про тимчасовий дозвіл на в'їзд було прийняте після того як Міністерство закордонних справ України направило білоруській стороні ноту протесту у зв'язку із забороною Геращенко на в'їзд.

"Наше МЗС направило ноти протесту, і тоді білоруси надали мені дозвіл на в'ізд на переговори на місяць, до 25 травня...Білоруська сторона зобов'язалася забезпечити майданчик для мирних переговорів. Але не витримала тиску РФ, яка в такий спосіб намагається вплинути на формат мінських груп і вичавити тих, хто чітко стоіть на позиціі захисту національних інтересів України", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що першому віце-спікеру, уповноваженій президента з врегулювання конфлікту на сході України Ірині Геращенко оголосили про заборону на в'їзд в Білорусь.