ua en ru

Білорусь планує відправити гуманітарну допомогу на Донбас

Білорусь планує відправити гуманітарну допомогу на Донбас Фото: Олександр Лукашенко

Гуманітарну допомогу відправлять по обидві сторони лінії розмежування

Білорусь планує відправити гуманітарну допомогу на Донбас. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенко, передає БЕЛТА.

"найближчим часом за сприяння Міжнародного товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Білорусь планує направити гуманітарну допомогу населенню України, який проживає по обидві сторони лінії розмежування. Підтримаємо самим необхідним, чого потребують люди, - продуктами харчування, засобами гігієни. Ми будемо працювати в контакті, щоб знайти найкоротший шлях для того, щоб гуманітарна допомога доходила до людей і по один бік, і по іншу сторону барикад", - сказав Лукашенко.

Також Лукашенко зазначив, що Білорусь буде робити все необхідне для врегулювання конфлікту на Донбасі.

"принаймні, мені не соромно дивитися в очі ні українського народу, ні президенту України. Все, про що просили нас українські друзі, ми свято дотримувалися. Робили все, що в наших силах. Надалі буде так", - сказав він.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і президент Білорусі Олександр Лукашенко домовилися про розширення білоруських ринків для українських товарів і послуг.