ua en ru

Білорусь відмовилася від кредитів МВФ

Білорусь відмовилася від кредитів МВФ Ілюстративне фото (flickr.com/worldbank)

МВФ і Білорусь не змогли домовитися про терміни реалізації реформ

Міністр фінансів Білорусі Максим Єрмолович заявив, що уряд країни відмовився від кредитної програми Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє DW.

Єрмолович заявив, що глава Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що програма МВФ може стати "шоком для населення". Це пов'язано з тим, що МВФ наполягав у більш стислому періоді реалізації реформ від раніше запланованих термінів.

"Ми розробляли разом з експертами МВФ програму структурних реформ, яка б відповідала філософії фонду. І в принципі, у ключових моментах, у нас позиції збіглися, ми вийшли на програму, але ми розійшлися в терміни її реалізації", - додав Єрмолович.

Також він розповів, що в майбутньому Білорусь має намір розмістити на локальних ринках Китаю і РФ суверенні облігації на суму до 2 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Нацбанк України розраховує отримати транш МВФ до кінця осені. Як зазначив заступник голови НБУ Олег Чурій, приїзд місії МВФ може означати, що шанси на позитивний перегляд питання про виділення траншу досить високі.