ua en ru

Білорусь готова обміняти Мінський завод на нафтогазові ділянки Росії

Білорусь готова обміняти Мінський завод на нафтогазові ділянки Росії Фото: Лукашенко пропонує Росії завод в обмін на нафтогазові ділянки

Нафтогазові ділянки допоможуть Білорусі видобувати 10 млн тонн нафти

Республіка Білорусь готова продати Російській Федерації Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) в обмін на нафтогазові ділянки на своїй території. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко у своєму щорічному посланні до білоруського народу і Національних зборів.

"Хочете купити (МЗКТ - ред.) - купуйте. Але і у нас є інтерес в Росії. Наприклад, ми закуповуємо в Росії в рік 22 млн тонн нафти, 25 млрд кубів газу. Добре, ви (Росія - ред.) нам натомість передайте, продайте родовище, щоб ми могли добувати 10 млн тонн нафти у вас", – сказав Лукашенко.


"Адже ми багато в радянські часи зробили у вас (на території РРФСР). Знаєте Лангепас, інші місця, де ми будували, добували нафту в Росії, як в рідній країні", - додав він.

Лукашенко підкреслив, що Білорусь будує свої відносини прагматично: "ви нам допомагаєте в цьому плані (надання родовищ нафти - ред.), ми йдемо назустріч в цьому (продаж МЗКТ - ред.)".

Нагадаємо, раніше Лукашенко зазначив, що останнім часом спостерігається позитивна динаміка в розвитку відносин між ЄС і Білоруссю.