ua en ru

Бекірова вивозили до лікарні

Бекірова вивозили до лікарні Фото: Едем Бекіров (Facebook/Олексій Ладигін)

Зараз Бекіров вже доставлений назад в ізолятор

Українського політв'язня Едема Бекірова вивозили сьогодні вранці з Сімферопольського ізолятора в клініку імені Семашка, де він провів кілька годин. Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк в Facebook.

Журналіст припустив, що це була реакція на відвідування Бекірова, уповноваженої з прав людини в Криму Людмили Лубіної, якій він поскаржився на постійне погіршення здоров'я в СІЗО.

"Результати обстеження, швидше за все, будуть використані слідством при продовженні арешту на початку червня. Зараз Бекіров вже доставлений назад в ізолятор", - йдеться в повідомленні.

Раніше РБК-Україна писало, що Едем Бекіров, якого незаконно утримує у СІЗО Сімферополя окупаційна влада РФ, не отримує необхідних медикаментів.

Нагадаємо, "суд" у Криму залишив Бекірова під арештом. Політв'язень залишиться під арештом до 12 червня, адвокат Бекірова розповів, що стан здоров'я його підзахисного досі залишається критичним.

Зазначимо, Бекірова звинуватили у начебто незаконному придбанні, зберіганні і носінні боєприпасів і вибухових речовин (частина 2 статті 222 і частини 2 статті 222.1 КК РФ). Його затримали 12 грудня 2018 року. Потім підконтрольний суд РФ у Криму його заарештував.