ua en ru

Базель III призведе до подорожчання кредитів і їх дефіцитності, - банкір

Звід правил, що регулюють європейську банківську систему, Базель III призведе до того, що кредити стануть дефіцитом і подорожчають. Про це в інтерв'ю Handelsblatt заявив глава банку Societe Generale Фредерік Удеа, передає РБК daily.
«Для того щоб забезпечити фінансування економіки, Європі необхідно знову посилити практику сек'юритизації кредитів... Базель III сприяє зростанню клієнтських вкладів, тому що нові правила обмежують можливості рефінансування на міжбанківському ринку. Внаслідок кредити стають дорожче і дефіцитними. У цілому ризики банківської діяльності зменшуються, але бізнес стає менш прибутковим», - підкреслив банкір.
«Крім того, в правилах Базель III міститься, на мій погляд, явний парадокс. Справа в тому, що ці правила сильно націлені на європейські банки і, тим самим, на фінансування економіки шляхом кредитування. Виходить, що, незважаючи на те, що витоки кризи перебували в США, зокрема, в їхній моделі сек'юритизації кредитів, нове регулювання призведе до того, що банки Європи будуть все більше використовувати саме ці технологи», - відзначив Ф.Удеа.