ua en ru

Байден: РФ має співпрацювати з Україною для проведення виборів на окупованих територіях Донбасу

Байден: РФ має співпрацювати з Україною для проведення виборів на окупованих територіях Донбасу Фото: Джозеф Байден

Байден наголосив, що про Крим не забули

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден заявив, що США наполягають на співробітництві Російської Федерації та України для проведення вільних і безпечних місцевих виборів на окупованих територіях Донбасу. Про це він заявив в ході спільного виступу з президентом України Петром Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент Обама зовсім недавно на зустрічі з президентом Путіним передав це послання безпосередньо президенту Путіну, що всі наші міжнародні партнери очікують, що російська сторона буде виконувати взяті на себе зобов'язання. Москва повинна... конструктивно співпрацювати з Україною для створення умов для вільних, чесних і безпечних місцевих виборів на Донбасі", - зазначив він.

Крім того, американський віце-президент наголосив на незаконності вторгнення РФ в АР Крим.

"Те, що ми говоримо про Крим не кожен день, не означає, що ми забули про Крим", - сказав Байден, підкресливши, що анексія республіки є неприйнятною для міжнародної громадськості.

Він також наголосив, що Росія має припинити окупацію Кримського півострова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деескалація конфлікту на Донбасі та питання Криму стали головними у перемовинах президента України Петра Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом.