ua en ru

Байден розкритикував заяви бойовиків про розширення окупованої території, - Білий дім

Байден розкритикував заяви бойовиків про розширення окупованої території, - Білий дім Фото: Віце-президент США Джозеф Байден

Байден засудив напади бойовиків на спостерігачів ОБСЄ

Віце-президент США Джозеф Байден у ході вчорашньої телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком піддав критиці заяви лідерів бойовиків на Донбасі про наміри взяти під контроль додаткову територію. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

"Віце-президент піддав різкій критиці заяви лідерів сепаратистів, що виражають свій намір захопити додаткові територію і провести місцеві вибори за межами правової бази України в прямому протиріччі мінським угодами від вересня 2014 року та лютого 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Також співрозмовники обговорили ситуацію на сході України і засудили ескалацію нападів комбінованих російсько-сепаратистських сил, включаючи напади на спостерігачів ОБСЄ.

Нагадаємо, вчора Порошенко і Байден провели телефонну розмову, в ході якої співрозмовники обговорили співпрацю у військово-технічній сфері та подальші контакти між Україною та США, зокрема в рамках заходів, запланованих у вересні під час 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью- Йорку. Також Порошенко поінформував Байдена про результати недавньої тристоронньої зустрічі з Президентом Франції Олландом і канцлером Німеччини Меркель в Берліні, присвяченій погодженням кроків щодо забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.