ua en ru

Байден і Путін прийняли спільну заяву щодо стратегічної стабільності

Байден і Путін прийняли спільну заяву щодо стратегічної стабільності Фото: президенти США і РФ Джо Байден і Володимир Путін (Official White House Photo by David Lienemann)

Президенти США і Росії Джо Байден і Володимир Путін за підсумками зустрічі в Женеві прийняли спільну заяву щодо стратегічної стабільності. Лідери домовилися запустити двосторонній діалог з цієї проблеми.

Про це повідомляє пресс-служба Кремля.

"Росія і США демонстрували навіть в періоди напруженості, що вони здатні домагатися прогресу в реалізації спільних цілей щодо забезпечення передбачуваності в стратегічній сфері, зниження ризиків збройних конфліктів і загрози ядерної війни", - наголошується в документі.

Як позитивний приклад в заяві наводиться продовження Договору про стратегічні наступальні озброєння (ДСНВ). "Це є свідченням нашої відданості контролю над ядерними озброєннями", - зазначено в документі.

"Сьогодні ми підтверджуємо відданість принципу, згідно з яким в ядерній війні не може бути переможців і вона ніколи не повинна бути розв'язана", - підкреслюється в заяві.

Для досягнення цих цілей США і Росія домовилися запустити двосторонній діалог з цієї проблеми. "За допомогою такого діалогу ми прагнемо закласти основу майбутнього контролю над озброєннями і заходів щодо зниження ризиків", - резюмували лідери.