ua en ru

Байден оголосив еру "невідступної дипломатії" замість періоду "невідступної війни"

Байден оголосив еру "невідступної дипломатії" замість періоду "невідступної війни" Фото: президент США Джо Байден (Joshua Roberts / Getty Images)

США після виведення військ з Афганістану відкривають еру "невідступної дипломатії" дипломатії замість "невідступної війни". Президент Джо Байден вважає, що військова сила повинна стати крайнім засобом в арсеналі США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ на Генасамблеї ООН.

За його словами, США мають намір дивитися в майбутнє, а не "продовжувати вести війни минулого", оскільки на сьогодні світ перебуває на переломному етапі історії.

"Замість того, щоб продовжувати вести війни минулого, ми зосередимо наші погляди на те, щоб направити ресурси на вирішення проблем, які є ключами до нашого колективного майбутнього", - зазначив Байден.

Він уточнив, що світ має зосередитися на перемозі над пандемією COVID, вихід з кліматичної кризи і формуванні нових правил в світовій торгівлі, технологіях і протидії загрозам тероризму.

"Ми завершили 20-річний конфлікт в Афганістані, і в міру того, як ми завершуємо цей період невідступної війни, ми відкриваємо нову еру невідступної дипломатії - використання сили нашої допомоги в цілях розвитку нових способів інвестувати у натхнення людей по всьому світу, оновлення і захист демократії ", - додав Байден.