ua en ru

У "Батьківщині" спростували фінансування ВЕБ РФ президентської кампанії Тимошенко

У "Батьківщині" спростували фінансування ВЕБ РФ президентської кампанії Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко

"Батьківщина" стверджує, що Тимошенко дискредитують через її позицію в питаннях тарифів

У ВО "Батьківщина" спростували розповсюджену в ЗМІ інформацію про те, що нібито у президентській кампанії 2010 р. лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко використовувалися кошти, надані російським "Внешэкономбанком". Про це йде мова у повідомленні прес-служби об'єднання.

"Автори цього допису посилаються у своїх гіпотезах на відомого підприємця і громадського діяча Сергія Таруту, водночас наводячи у тексті його слова, якими він однозначно спростовує ці припущення: "Тарута заперечує використання грошей від продажу ІСД у політичних цілях", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, підкреслили в прес-службі, робиться розрахунок на те, що читач не вивчатиме досконально текст повідомлення, а запам'ятає його заголовок, і видання у такий маніпуляційний спосіб уникне судового позову та необхідності спростовувати наклеп.

В "Батьківщині" розцінюють такі публікації як наслідок ефективної та успішної боротьби Тимошенко за ринкові, а не корупційні комунальні тарифи, за індексацію соціальних виплат, що є прямим законодавчим обов'язком уряду.

В повідомленні зазначається, що прийоми, які застосовуються проти неї Тимошенко зараз, нічим не відрізняються від тих, що використовували представники попередньої влади.

Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Внєшекономбанк" Росії в 2010 р. профінансував операцію з придбання українського металургійного холдингу "Індустріальний союз Донбасу" на 1 млрд дол., з яких 300 млн дол. пішло на кампанію народного депутата України Юлії Тимошенко.