ua en ru

"Батьківщина" вимагає від Верховної ради негайного ухвалення двох тарифних законів

"Батьківщина" вимагає від Верховної ради негайного ухвалення двох тарифних законів Фото: лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в парламенті (ba.org.ua)

Заплановане на осінь підвищення тарифів удвічі є сучасним геноцидом, який влада свідомо чинить відносно української нації. Парламенту треба негайно ухвалити розроблені "Батьківщиною" тарифні закони, які зможуть виправити ситуацію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко під час виступу з трибуни парламенту.

За її словами, разом із підвищенням цін на комірне стрімко скорочуються субсидії.

"Якщо раніше субсидії отримували сім мільйонів господарств, то зараз - лише два із половиною. Це означає, що у людей забрали субсидії, а тепло буде коштувати в півтора раза дорожче. Це не просто знищення українців, це реальне доведення їх до стану, коли вони не можуть годувати своїх дітей. І це владою ігнорується", - заявила Тимошенко.

Вона закликала депутатів об’єднатися й не допустити енергетичного колапсу, який позначиться на житті кожної української родини.

"Наша команда вимагає негайно ухвалити підписаний усіма лідерами фракцій законопроєкт №4680, який скеровує на потреби населення газ вітчизняного видобутку, що дозволить не збільшувати, а навпаки - суттєво знизити тарифи для людей. А також підтримати наш законопроєкт №6011 і пустити отримані від МВФ кошти на збільшення субсидій та дотації бюджетній сфері. Я прошу негайно діяти, інакше це б’є по кожній людині", - наголосила лідер "Батьківщини".

Також Тимошенко вкотре зауважила на необхідності заслухати доповідь прем’єр-міністра з приводу тарифів.