ua en ru

"Батьківщина" вимагає ухвалення законопроекту про скасування касових апаратів

"Батьківщина" закликає парламент підтримати законопроект №1718 про скасування касових апаратів, а також п'ять законопроектів, які дозволять врятувати країну від злиднів і руїни. Про це сьогодні у Верховній Раді заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

Нардеп звернула увагу парламенту на мітингувальників - представників малого та середнього бізнесу, а також представників профспілкових об'єднань, які прийшли на акцію перед Верховною Радою.

"Ці люди прийшли сьогодні на площу, щоб достукатись до сердець народних депутатів і уряду. Сьогодні вони вимагають ухвалення закону, який скасовує застосування касових апаратів - №1718", - наголосила Тимошенко.

Вона також закликала провести нараду з представниками мітингувальників сьогодні о 12.00.

Лідер "Батьківщини" звернула увагу, що сьогодні на площі біля парламенту також перебувають представники профспілок, які заявляють: за час правління діючого уряду з громадян додатково знято 78 млрд 100 млн - у вигляді податків, поборів та за рахунок оподаткування пенсій.

За словами Тимошенко, представники профспілкових об'єднань протестують проти підвищення комунальних тарифів, цін на ліки та продукти харчування тоді, коли індексація зарплат, пенсій та інших соціальних платежів не відбувається.

Тому "Батьківщина" разом із громадянами України вимагає виконати умови, вказані у двох листах, які підписали лідери фракцій коаліції з профспілками щодо ухвалення п'яти законопроектів: щодо індексації пенсій та заробітних плат (№2883); про скасування податку з пенсій (№2698); щодо призупинення несправедливого оподаткування пенсій (№2682); два законопроекти щодо зменшення тарифів (№2835 та №2832).

"Якщо сьогодні це не буде поставлено у порядок денний, це буде обман", - підкреслила Тимошенко.