ua en ru

"Батьківщина" закликає заслухати уряд щодо блокади Криму

"Батьківщина" висловлює солідарність з кримськотатарським народом та закликає владу припинити переслідування активістів. Про це йдеться в заяві політичної партії.

"Вибухи на лініях електропередач - це закономірна відповідь на бездіяльність влади у питанні повернення Криму. Якщо влада ініціює за це кримінальні справи, то вона не розуміє або не хоче розуміти, що це - початок партизанської війни за незалежність країни", - вважають у "Батьківщині".

У партії нагадали, що вже два місяці активісти, більшість з яких складають кримські татари, тримають товарну блокаду Криму.

"Це приклад справжнього патріотизму, коли громадяни готові відмовитися від власного комфорту заради повернення Криму до складу України. Держава має пишатися цими людьми, а не відкривати проти них кримінальні справи", - зазначено в заяві.

У "Батьківщині" вважають, що активісти роблять ту справу, яку вже давно мала офіційно зробити держава: припинити підтримку окупантів у Криму та заробляння грошей на торгівлі рідною країною.

"Ми вважаємо, що держава має підтримати ініціативу блокади Криму і перебрати на себе ті функції, які зараз виконують активісти. Ми виступаємо категорично проти того, щоб Україна забезпечувала електроенергією військові частини окупантів та трансляції російської телепропаганди. Ми мусимо знайти таке рішення, щоб Україна забезпечувала Криму лише той обсяг електроенергії, який життєво необхідний людям", - переконані в "Батьківщині".

У зв'язку з цим партія виступає з ініціативою заслухати Кабінет міністрів з питань блокади Криму, фактів торгівельної та економічної співпраці України з окупаційною владою і плану дій з фактичного повернення Криму до складу України.