ua en ru

"Батьківщина" звинуватила БПП і "Народний фронт" у невиконанні зобов'язань

"Батьківщина" звинуватила БПП і "Народний фронт" у невиконанні зобов'язань Фото: Верховна Рада України

Зокрема, БПП і НФ відмовляються розглянути в Раді закон про зниження ставок ренти на видобуток газу

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко заявив, що його фракція у вівторок відмовилася голосувати за будь-які закони у Верховній Раді в знак протесту проти того, що "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" не виконують взяті на себе зобов'язання. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Ефект Гулівера: "малі фракції" добивають коаліцію".

Зокрема, БПП і НФ відмовляються розглянути в сесійній залі закон про зниження ставок ренти на видобуток газу.

За словами представників "Батьківщини", в БПП обіцяли прийняти цей закон ще в червні в обмін на голоси за відставку Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

"Ми довго терпіли. Мовчали, коли взимку уряд протаскивало через Раду бюджет, хоча там було таке, що на голову не налазить, голосували за закони, які вносилися до зали за годину до голосування. Але після голосування 31 серпня за Конституцію, коли проти цього виступали три з п'яти фракцій коаліції, нашому терпінню настав межа. Нам набридло, що БПП і НФ нас просто не чують", - сказав Власенко.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Борошенко" Ігор Кононенко заявляє, що фракції коаліції ведуть переговори про внесення парламент спільного законопроекту про зниження ренти на видобуток газу.