ua en ru

"Батьківщина" наполягає на законодавчій забороні будь-яких маніпуляцій із ГТС

"Батьківщина" наполягає на законодавчій забороні будь-яких маніпуляцій із ГТС Фото: Юлія Тимошенко (rada.gov.ua)

Тимошенко закликає проголосувати за законопроект №8107

"Батьківщина" закликає голову парламенту та керівників фракцій проголосувати за законопроект №8107, який забороняє будь-які маніпуляції із власністю української газотранспортної системи. Про це заявила лідер партії Юлія Тимошенко на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій і комітетів 1 жовтня, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Вона наголосила, що до завершення роботи президента Порошенка та його "корупційного оточення" залишилось 6 місяців. Саме тому, на думку Тимошенко, вони хочуть використати ці місяці, "щоб не піти з порожніми руками зі своїх посад".

"Заплановано продати, а, по суті, злити собі ж самим за безцінь майже половину власності нашої ГТС", – пояснила вона і зазначила, що для побудови такої самої ГТС потрібно 300 млрд дол.

"ГТС має залишитися державною і приносити 3 млрд дол. прибутку на рік. Це стільки, скільки йде на фінансування оборонного комплексу України", – наголосила Тимошенко.

Вона також зазначила, що НАК "Нафтогаз" має бути усунений від посередницької діяльності на ринку природного газу.

"Він як посередник має бути ліквідований. Як юридична структура "Нафтогаз" має залишатися, поки Росія не виплатить останню копійку свого боргу. Дивно, що посіпаки Порошенка спекулюють з такими речами. Усе буде зроблено за законом", – підсумувала Тимошенко.