ua en ru

"Батьківщина" ініціює збори коаліції в зв'язку з заявами Геращенка, - заява

У "батьківщині" обурені заявами на адресу фракції, які прозвучали з боку депутата від "Народного фронту" Антона Геращенка. Про це йдеться в заяві фракції, оприлюдненій її прес-службою.

"Як сумлінні члени коаліції ми завжди були переконані, що будь-які непорозуміння, які виникають між фракціями, можна і потрібно вирішувати всередині коаліції, перш ніж виносити їх на широку публіку. Сьогодні ж депутат Антон Геращенко та його колеги, які вийшли з ним на трибуну, вирішили знехтувати політичним діалогом і перейшли на відверте хамство", - заявили в "Батьківщині".

"Досить дивно чути звинувачення в грі на боці Кремля від тих осіб, які сьогодні створили прекрасну картинку для російського телебачення і будуть героями чергової хвилі антиукраїнської пропаганди", - йдеться в заяві.

У прес-службі зазначили, що "Батьківщина" вимагає скликати загальні збори коаліції в четвер, 9 квітня після ранкового засідання Верховної Ради.

"У складні часи ми повинні тримати єдність. Але війна не може перекреслювати можливість демократичного політичного процесу. На загальних зборах коаліції ми як найстарша парламентська партія хочемо обговорити стандарти поведінки і взаємовідносин всередині коаліції. Ми також сподіваємося почути вибачення від недосвідчених колег, які дозволяють собі емоційні та безпідставні звинувачення", - йдеться в заяві прес-служби фракції.