ua en ru

"Батьківщина" наполягатиме на забороні конфіскації житла за комунальні борги, - Тимошенко

"Батьківщина" наполягатиме на забороні конфіскації житла за комунальні борги, - Тимошенко Фото: Юлія Тимошенко (джерело фото - прес-служба "Батьківщини")

Не можна забирати у людей останнє, що у них є, - Тимошенко

"Батьківщина" вимагатиме від Верховної Ради ухвалити рішення щодо заборони конфіскації єдиного житла в людей через борги за житлово-комунальні послуги. Відповідний законопроект № 5059, ініціатором якого є Юлія Тимошенко, зареєстровано у Верховній Раді.

"Тарифи не обґрунтовані! І не можна забирати в людей те останнє, що в них є: стіну і підлогу! У них вже нічого не залишилося: вони вже все із своїх осель повиносили внаслідок такої руйнівної політики влади. Ми дуже наполягатимемо, щоб рішення про заборону забирати житло було ухвалене", – наголосила журналістам лідер "Батьківщини" в кулуарах Верховної Ради.

Голова фракції розкритикувала тих урядовців, які обіцяють не конфісковувати квартири за борги, і нагадала, що в чинному законодавстві поки є такий дозвіл.

Тимошенко зазначила, що колекторські фірми "не питатимуть дозволу якогось там міністра, якщо в законі є норма, яка дозволяє забирати житло за борги з комунальних послуг". "Тільки зміна закону і тільки скасування цього права!", – переконана політик.