ua en ru

"Батьківщина" з Асоціацією фермерів розпочинає збір підписів проти продажу сільгоспземлі

"Батьківщина" з Асоціацією фермерів розпочинає збір підписів проти продажу сільгоспземлі Фото: Юлія Тимошенко

Тимошенко переконана, що сільськогосподарська земля має бути в державній власності

"Батьківщина" спільно з Асоціацією фермерів розпочинає збір підписів громадян проти продажу сільськогосподарської землі. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в прямому ефірі телеканалу ZІK, передає прес-служба політсили.

"Головне стратегічне питання сьогодні – чи вдасться цій владі розпродати сільськогосподарську українську землю з молотка", – наголосила вона.

За словами Тимошенко, "рішення про розпродаж сільськогосподарської землі вже ухвалене президентом, урядом Гройсмана та їх кишеньковою більшістю в парламенті – відповідний законопроект внесено на розгляд ВРУ".

Вона зазначила, що селянам платять за пай максимум до 1 тис доларів за гектар землі при реальній вартості українських чорноземів біля 70 тисяч євро за 1 гектар: "Вас обдирають нахабно і цинічно!".

Тимошенко переконана, що сільськогосподарська земля має бути в державній власності, а "селянам треба дозволити продавати паї, але лише державі і лише за ринковою ціною". "Вартість української сг/землі – 3,5 трлн євро. Це ВВП України за 40 років. Якщо у нас це заберуть за безцінь, у нас нічого вже не залишиться", – пояснила лідер "Батьківщини".

Тимошенко вважає, що майбутнє України – це фермерські господарства, які зараз знищують і не дають їм розвиватися. "Наше завдання – створити 2,5 млн фермерських господарств, і, як в інших аграрних країнах світу, надати їм пільги та дешеві 3%-ві кредити", – сказала політик.

При цьому Тимошенко зазначила, що ідея "Батьківщини" про проведення Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі була заблокована з допомогою "кишенькового суду". "Але ми не здалися. Сьогодні ми домовилися з Асоціацією фермерів, що ми замість референдуму починаємо збір підписів громадян проти продажу сільськогосподарської землі", – заявила голова партії.