ua en ru

Батальйон НАТО у Литві посилять 250 французьких військових

Батальйон НАТО у Литві посилять 250 французьких військових Фото: французькі військові в НАТО (flickr.com-nato)

Очікується, що в країну з Франції також буде доставлено бойові танки Leclerc і БМП VBCI

У батальйон НАТО в Литві до середини січня 2018 року прибудуть понад 250 військових із Франції. Про це заявила 8 січня прес-секретар Міноборони Литви Аста Галдікайте, передає DW.

За її словами, французькі військові сформують одну з маневрених рот батальйону, а також нестимуть службу в одиницях бойової підтримки, в штабі бойової групи.

Зазначено, що перші військові з Франції прибули до Литви ще в кінці грудня 2017 року. Очікується, що в країну з Франції також буде доставлено бойові танки Leclerc і БМП VBCI.

Як відомо, Північноатлантичний альянс на саміті в липні 2016 року вирішив перекинути чотири батальйони НАТО на східний фланг у країни Балтики й Польщі в якості гарантії їхньої безпеки на тлі дій Росії в Україні.

Батальйоном НАТО в Литві командує Німеччина, його загальна чисельність складе близько 1200 осіб. Крім солдатів із Німеччини і Франції, в нього входять військові з країн Бенілюксу, а також Норвегії та Хорватії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністри балтійських країн висловилися за подальше посилення присутності військ Північноатлантичного альянсу на території Латвії, Литви та Естонії.