ua en ru

У Барселоні тисячі демонстрантів вийшли на акцію проти арешту каталонських політиків

У Барселоні тисячі демонстрантів вийшли на акцію проти арешту каталонських політиків Фото: акції в Каталонії (catalangovernment.eu)

Іспанська влада вилучила 10 млн бюлетенів, надрукованих для референдуму

В Барселоні десятки тисяч людей вийшли на акції протесту проти арешту каталонських політиків іспанською владою, передає The Independent.

Повідомляється, що десятки тисяч людей вийшли на вулиці Барселони та інших каталонських міст на акції протесту проти арешту чиновників, які готували запланований на 1 жовтня референдум про незалежність від Іспанії. Зокрема, іспанська влада заарештувала 14 чиновників уряду Каталонії, у тому числі заступника віце-президента.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой закликав демонстрантів нормалізувати ситуацію і "повернутися до здорового глузду". Каталонський лідер Карлес Пучдемон звинуватив Мадрид у фактичному оголошенні надзвичайного стану та припиненні повноважень влади регіону після посилення контролю над фінансами Каталонії.

Також повідомляється, що іспанська поліція також вилучила близько 10 млн бюлетенів, які мали використовуватися на референдумі. Влада виступила з погрозами заарештувати мерів каталонських міст, які сприяють проведенню голосування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Іспанія взяла під контроль фінанси Каталонії для блокування референдуму про незалежність.