ua en ru

"Барселона" продовжить виступати в чемпіонаті Іспанії

"Барселона" продовжить виступати в чемпіонаті Іспанії Фото: ФК "Барселона" (twitter.com/FCBarcelona)

Клуб не має наміру залишати Примеру через референдум про незалежність Каталонії

Футбольний клуб "Барселона" продовжить виступати в Прімері і Кубку Іспанії, незважаючи на складну політичну обстановку, пов'язану з референдумом з питання незалежності Каталонії. Про це повідомляє Mundo Deportivo.

Керівництво клубу прийняло рішення залишатися в системі Федерації футболу Каталонії, яка працює в структурі Королівської федерації футболу Іспанії. Таким чином, в поточному сезоні "синьо-гранатові" будуть продовжувати брати участь в іспанському чемпіонаті і Кубку країни.

На думку представників "Барселони", економічні наслідки від виходу команди з чемпіонату Іспанії будуть негативними як для клубу, так і для ліги.

Також джерело зазначає, що іспанська ліга не зацікавлена ​​у виключенні "Барселони" з чемпіонату. Подібний розвиток подій призвело б до зниження доходів від телевізійних прав Приклади на 30-40%, що торкнулося б всі клуби вищого іспанського дивізіону.

У Каталонії 1 жовтня відбувся референдум про незалежність, який в Мадриді вважають нелегітимним.

Нагадаємо, голова Каталонії Карлес Пучдемон підписав "Декларацію представників Каталонії" про те, що Каталонія стає "незалежною республікою".