ua en ru

Баррозу вважає угоду про врегулювання кризи в Україні шляхом до стабільності країни

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу вважає угоду про врегулювання кризи в Україні шляхом до стабільності країни.

Президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу вважає угоду про врегулювання кризи в Україні шляхом до стабільності країни. Про це йдеться в його заяві, передає прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Я вітаю угоду, яка була досягнута між Президентом України Віктором Януковичем і лідерами опозиції за сприяння міністрів закордонних справ Польщі, Німеччини і Франції від імені ЄС щодо дорожньої карти політичного вирішення кризи в Україні. Це важливий крок у напрямку уникнути насильства і подальшого кровопролиття, а також досягнення миру, стабільності і відновлення політичного процесу в країні", - зазначив Баррозу.

За його словами, ця угода має бути впроваджено без зволікань.

"Міжнародне співтовариство зобов'язане і відповідально за підтримку цього процесу. Європейський союз продовжить допомагати Києву в цих зусиллях. Також ЄС залишається відданим підтримки політичних та економічних реформ в Україні", - підкреслив Баррозу.