ua en ru

Барак Обама запропонував допомогу уряду Алжиру для ліквідації наслідків захоплення газового комплексу

Президент США Барак Обама запропонував надати будь-яку необхідну допомогу уряду Алжиру для ліквідації наслідків захоплення газового комплексу, передає Reuters. Він також сказав, що чекає від алжирської влади "повнішого розуміння" того, що там відбувалося.

"Думки і молитви американського народу перебувають з сім'ями тих, хто був убитий або поранений під час нападу терористів в Алжирі. Віна за цю трагедію лежить на терористах, які її влаштували, і США засуджують їхні акції в найжорсткіших виразах. Ми також продовжимо тісно співробітничати з нашими партнерами, щоб боротися з бичем тероризму в регіоні", - сказав американський Президент. За його словами, напад є ще одним нагадуванням про загрозу, витікаючу від "Аль-Кайєди" та інших екстремістських угрупувань.

Нагадаємо, терористи, пов'язані з угрупуванням "Аль-Кайєда в ісламському Магрибі", 16 січня 2013 р. захопили виробничий комплекс на території алжирського газового родовища Amenas в пустелі Сахара. Об'єкт керується спільним підприємством алжирської державної компанії Sonatrach, британською BP і норвезькою Statoil, тому на ньому працювали і проживали іноземні громадяни. У заручниках опинилися сотні працівників, включаючи декілька десятків іноземців. Бойовики зажадали від Франції припинити військову кампанію проти ісламістських бойовиків у Малі, де зараз французький військовий контингент складає близько 2 тис. військовослужбовців.

Загальне число убитих в результаті штурму газового комплексу склало 23 заручники і 32 терористи. Позитивним підсумком штурму стало звільнення 107 іноземних заручників і 685 заручників-алжирців.

Читайте також: Кількість загиблих заручників ростиме, - влада Алжиру