ua en ru

Банківська система Великобританії вимагає реорганізації, - ЦБ країни

Банківська система Великобританії повинна бути переглянута, так як необхідно стимулювати фінансові організації для більш активного кредитування малого та середнього бізнесу, вважає виконавчий директор Банку Англії з фінансової стабільності Ендрю Голдейн, передає канал "Росія 24".

Холдейн також зазначив, що в банківській системі слабо представлені середні банки, в той час як саме діяльність таких організацій зосереджена на надання кредитів для малих підприємств.

"Конфігурація фінансів не дуже добре підходить до структури промисловості. Необхідне створення "середніх банків", оскільки недолік кредитування малого і середнього бізнесу може привести до занепаду в економіці", - заявив представник регулятора.

Холдейн також повідомив, що економіка Великобританії відновлюється після кризи більш повільними темпами, ніж після Великої депресії 1930 рр.

Нагадаємо, 9 лютого ц.р. повідомлялося, що Банк Англії збільшив програму "кількісного пом'якшення" (QE) ще на 50 млрд фунтів стерлінгів (близько 60 млрд євро).