ua en ru

Банківська система продовжує роботу в звичайному режимі, - НБУ

Національний банк України констатує, що банківські установи України забезпечують нормальну життєдіяльність бізнесу та населення, незважаючи на протистояння в окремих регіонах Сходу.

Національний банк України констатує, що банківські установи України забезпечують нормальну життєдіяльність бізнесу та населення, незважаючи на протистояння в окремих регіонах Сходу. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Нацбанку.

Уряд, як наголошується, забезпечує своєчасне перерахування, а банки України - виплату пенсій, заробітних плат та соціальних допомог населенню.

"Національний банк України зі свого боку забезпечує територіальні управління та банки України готівкою в достатньому обсязі з урахуванням значної кількості вихідних і святкових днів", - відзначають в прес-службі.

Системних збоїв у роботі банкоматів, терміналів самообслуговування та відділеннях банків на сьогодні немає, а тимчасові незручності для населення в місцях протистоянь пов'язані з умисним пошкодженням майна банків з боку зловмисників, або з питаннями безпеки перевезення цінностей.

Як зазначалося раніше, в квітні ситуація на депозитному ринку стабілізувалася. Зокрема, по системі зросли короткострокові вклади громадян і залишки на їхніх карткових рахунках. В цілому в порівнянні з березнем відтік коштів фізичних осіб скоротився втричі.

"Банки, у яких спостерігається скорочення депозитної бази, Національний банк оперативно і на прозорих засадах забезпечує достатнім рівнем ліквідності", - відзначають в прес-службі.