ua en ru

Банкіри Уолл-стріт очікують підвищених бонусів за підсумками 2012 р., - опитування

Майже половина співробітників Уолл-стріт очікують, що бонуси за підсумками цього року перевищать за своїм обсягом винагороду за 2011 р., показало опитування eFinancialCareers.com.

Фінансовий портал опитав 911 фінансистів, 82% з яких працюють на компанії, розташовані в США. Більш значних порівняно з попереднім роком бонусів очікують отримати 48% респондентів (за результатами торішнього опитування цей показник становив 41%). Особливий оптимізм відносно фінансових виплат висловлювали співробітники хедж-фондів і фондові керуючі, в той час, як банківські працівники і брокери були більш стримані в очікуваннях.

Аналітики попереджають, що обсяги реальних бонусів можуть не відповідати очікуванням банкірів. Як нагадує Johnson Associates, п'ять провідних банків Уолл-стріт раніше відзвітували про найгірше з точки зору доходів півріччі 2008 року. У 2011 році середній розмір бонусу на Уолл-стріт склав 121,15 тис. дол. При цьому фінансова індустрія з квітня по грудень минулого року втратила 4,3 тис. робочих місць. У цьому році масштаби звільнення в галузі будуть ще вищими. Тільки Bank of America, за даними The Wall Street Journal, збирається скоротити до 16 тис. чоловік до кінця цього року.

Втім, більшість респондентів у своїх очікуваннях орієнтуються не стільки на фінансові показники, скільки оцінюють свій внесок в роботу компанії. Так, з тих, хто очікує підвищені бонуси, 41% вважають, що заслужили їх в першу чергу своєю активною роботою, 26% вказують на хороші квартальні результати компаній і 12% відзначають ефективну роботу своїх підрозділів.

А ось у райдужній перспективи фінансової галузі в найближчі роки мало хто вірить. Згідно з даними дослідження, лише 27% респондентів очікують збільшення преміальних виплат у секторі в найближчі три роки, у той час як 31% вважають, що особливих змін не відбудеться, а 42% передчувають скорочення розмірів бонусів.

Читайте також: Преміальні бонуси Уолл-стріт в 2011 р. скоротилися майже на 25%