ua en ru

Банкіри пропонують НБУ продавати на валютних аукціонах ще і євро

Керівники українських банків висловили пропозиції щодо розширення переліку валют на аукціонах за рахунок операцій з євро.

Керівники українських банків висловили пропозиції щодо розширення переліку валют на аукціонах за рахунок операцій з євро. Про це повідомляє прес-служба регулятора за підсумками чергової зустрічі керівництва Нацбанку з керівниками найбільших банків України, що відбулася 8 жовтня.

Також перший заступник голови НБУ Олександр Писарук нагадав, що цього тижня регулятор проведе не один, а два валютні аукціони.

"Ми проаналізували недоліки попереднього валютного аукціону і цього тижня проведемо два окремі аукціони: для забезпечення клієнтських заявок та для підкріплення кас банків іноземною валютою", - зазначив Писарук.

Так, на 9 жовтня заплановано проведення валютного аукціону для задоволення заявок банків з купівлі іноземної валюти під потреби клієнтів банків на суму 100 млн дол., а 10 жовтня буде проведено аукціон для задоволення заявок банків з купівлі іноземної валюти під потреби кас банків на суму 200 млн дол.

Зазначимо, наразі НБУ продає на валютних аукціонах тільки долари США.

Попередній такий аукціон відбувся 2 жовтня, коли банкам було продано 200 млн дол. за курсом відсікання 12,90 грн/дол.