ua en ru

Банкіри дали прогноз за обсягом депозитів протягом року

Банкіри дали прогноз за обсягом депозитів протягом року Ілюстративне фото (Pixabay)

Дуже оптимістичні очікування

Українські банки очікують зростання обсягів депозитів протягом наступних 12 місяців. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати "Опитування про умови банківського кредитування" за II квартал, проведеного Національним банком.

За даними опитування, припливу депозитів очікують 66% опитаних - найвище значення показника за весь період опитування. У той же час 72% респондентів розраховують на приплив коштів бізнесу. Баланси відповідей складали 51% і 39% відповідно.

Банкіри дали прогноз за обсягом депозитів протягом року

Опитування проводилося з 19 березня по 10 квітня 2019 серед кредитних менеджерів 50 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 98%. Результати опитування відображають думку респондентів і не є оцінками або прогнозами Національного банку України.

Нагадаємо, в березні 2019 року середні процентні ставки банків по нових депозитах залишилися на рівні 12,0% річних. За даними НБУ, ставки за новими депозитами для населення в гривні знизилися за місяць з 11,6% до 11,1% річних, в валюті знизилися з 2,6% до 2,5%.

Як повідомляло РБК-Україна, чистий прибуток платоспроможних банків України в січні-березні 2019 року склав 13,2 млрд грн, що в 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року.