ua en ru

Банки закривають кредитні ліміти для частини "Цитрусу"

Банки закривають кредитні ліміти для частини "Цитрусу" Фото: "Цитрус" (facebook.com)
Автор: РБК-Украина

Банки, які обслуговують роздрібну мережу магазинів цифрової техніки і електроніки "Цитрус", закрили кредитні ліміти для частини компанії. Мова йде про частину, яка належить одному з власників Григорію Топалу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані банків.

Зокрема, згідно з листом ПУМБ, який обслуговує "Цитрус", ліміт овердрафту для компанії ТОВ "Цетехно" зменшений до нуля.

Банк просить погасити заборгованість по кредиту в зазначені терміни.

Банки закривають кредитні ліміти для частини "Цитрусу"

Оновлено. В коментарі РБК-Україна колишній співвласник мережі Дмитро Зінченко повідомив, що інформація відповідає дійсності.

"На сьогодні я не є засновником компанії, проте до рейдерського захоплення я був єдиним фінансовим поручителем за всіма кредитами компанії. Кредитори, як і раніше мені дзвонять, радяться щодо ситуації в компанії. За наявною інсайдерської інформації з "Цитрусу", ситуація з банком ПУМБ є правдивою - банк дійсно призупинив кредитування компанії з 12 березня ", - заявив Дмитро Зінченко.

Крім того, за його словами, кілька інших великих кредиторів найближчим часом так само планують тимчасово зупинити кредитні лінії компанії, бенефіціаром яких є Григорій Топал.

В той самий час в прес-службі самого "Цитрусу" заперечують дану інформацію, заявляючи, що подібних листів не отримували.