ua en ru

Банки Франції не потребують рекапіталізації, - Мінфін країни

Французькі банки не потребують рекапіталізації, незважаючи те, що кредитори республіки є власниками значної частини грецьких облігацій і схильні до ризиків у зв'язку з можливістю дефолту южноевропейской країни.Відповідне рішення озвучив міністр фінансів країни Франсуа Баруан, передає Associated Press.
За його словами, банки не зазнають труднощів з ліквідністю, і ринки можуть повністю бути впевненими в їх антикризової стратегії. Серед іншого він підтвердив готовність Парижа і Берліна продовжувати надавати допомогу Афінам в їх боротьбі з бюджетно-борговою кризою.
Нагадаємо, напередодні міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги двох французьких банків - Societe Generale і Credit Agricole. Рейтинги Societe Generale за банківськими депозитами були знижені до щаблі Аа3 з Аа2, прогноз за довгостроковими рейтингами за зобов'язаннями банку - "негативний". Рейтинг банківської стійкості Credit Agricole знижений на один щабель - до C з C, довгостроковий рейтинг по банківських депозитах - до Aa2 з Aa1. Коментуючи це рішення, голова Банку Франції Крістіан Нойє зазначив, що французькі фінансові інститути мають достатньо капіталу, щоб покрити потенційні збитки, які можуть бути викликані дефолтом перефірійних країн зони євро.