ua en ru

Банки активізують роботу з проблемними боргами на сході України відразу після стабілізації ситуації, - банкір

Дельта Банк пропонує комплекс спеціальних програм, спрямованих на те, щоб допомогти жителям сходу країни. Про це повідомила голова ради директорів Дельта Банку Олена Попова.

За її словами, на сході України спостерігається збільшення частки прострочених кредитів, оскільки у деяких клієнтів немає фізичної можливості обслуговувати свої позики. Крім того, зростає кількість позичальників, які припиняють виплати до прояснення ситуації.

"Дельта Банком розроблено комплекс спеціальних програм: це і відміна штрафних санкцій, і кредитні канікули для військовослужбовців та інші програми реструктуризації. Всі ці дії допомагають стабілізувати ситуацію з погашенням кредитів", - додала Попова

Вона зазначила, що банки готуються активізувати роботу з повернення проблемних боргів, насамперед корпоративних клієнтів, відразу ж після стабілізації ситуації.

"У клієнта повинні з'явитися вагомі стимули і розуміння, що ці гроші треба повертати. Не просто бажання і намір. Повинні бути такі юридичні аргументи, щоб клієнт хотів повернути кредит якнайшвидше", - впевнена голова ради директорів Дельта Банку.