ua en ru

Банк ВТБ (РФ) вивчає можливість продажу частини акцій приватним інвесторам для повернення держдопомоги.

Банк ВТБ (РФ) вивчає можливість продажу частини акцій приватним інвесторам для повернення держдопомоги, отриманої під час кризи. Про це на прес-конференції заявив голова правління, член наглядової ради ВАТ «Банк ВТБ» Андрій Костін, передає кореспондент РБК-Україна.

«У нас немає поки узгодженого рішення щодо роботи стосовно скорочення частки держави. Є декілька чинників, які визначають мою позицію. Є указ, підписаний Володимиром Путіним в 2006 р. про те, що частка держави в банку ВТБ може знизитися до 50% + 1 акції. Цей документ діє. Друге - про що говорив В.Путін в Думі, що всі гроші, надані банківському сектору в якості підтримки, є поворотними. Ми вважаємо за правильне такий принцип. Ми вважаємо, що в рамках контрольного пакету, звичайно, продаж частини акцій держпакету і повернення коштів, яке отримало банк в міру антикризової підтримки, - були б правильним кроком. І ми таку роботу проводимо на рівні потенційних інвесторів. Ми вважаємо, що завдання таке поставлене може бути. Терміни його реалізації залежать від апетиту ринку», - сказав А.Костін.

Він також зазначив, що активна робота з вивчення попиту з боку ринку на акції банку ВТБ почнеться вже в травні 2010 р..

Нагадаємо, сьогодні основним акціонером Групи ВТБ є уряд РФ, якому в особі федерального агентства з управління державним майном належить 85,5% акціонерного капіталу ВТБ.