ua en ru

Банк Японії зберіг монетарну політику без змін, зазначивши продовження відновлення економіки

Банк Японії сьогодні зберіг грошово-кредитну політику без змін, повідомивши, що економічне відновлення триває, пише Reuters.

Це найбільш оптимістична оцінка економіки Центробанком за два з половиною роки. Вона відображає сприятливий вплив ослаблення ієни і масштабних монетарних стимулів на ділову активність.

Центробанк не вніс значних змін в прогноз про те, що споживча інфляція прискориться в найближчі роки, досягнувши приблизно 2 відсотків в діловому році, що закінчується в березні 2016 р. - це ключова мета відродження економіки для прем'єр-міністра Сіндзо Абе.

Як і очікувалося, Банк Японії одностайно проголосував за збереження обіцянки підвищувати грошову базу, або на готівку та депозити у Центробанку, на 60-70 трильйонів ієн (600-700 млрд дол.) у рік.

"Економіка Японії починає поступово відновлюватися", - заявив Центробанк після дводенного засідання, підвищивши оцінку економіки сьомий місяць поспіль.

Востаннє банк використовував слово "відновлення" для опису економіки в січні 2011 р., за два місяці до березневого землетрусу і цунамі, які спустошили цілі райони країни.

Банк Японії зазначив, що капітальні витрати перестали слабшати і демонструють ознаки прискорення, а також підвищив оцінку фабричного виробництва, сказавши, що воно "помірно зростає".

Оптимізм банку говорить про те, що він, ймовірно, утримається від додаткових стимулів щонайменше до кінця жовтня, коли буде переглядати економічні та цінові прогнози, кажуть аналітики.

Читайте також: МВФ знизив прогноз по зростанню світової економіки в 2013 р. на 0,2%